Λιβάδι

Το Λιβάδι είναι ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός, στο πλάι του λόφου πάνω στον οποίο βρίσκεται η Χώρα, ο οποίος λόγω της εύφορης γης του περιλαμβάνει πολλούς οπωρώνες με μανταρινιές, ροδιές, λεμονιές και λίγους αμπελώνες.

Στο βορειοδυτικό άκρο της κοιλάδας βρίσκεται το φράγμα, όπου συλλέγεται το νερό κατά τη διάρκεια της βροχερής περιόδου σχηματίζοντας μια τεχνητή λίμνη. Η τελευταία, εκτός από την κάλυψη των αναγκών του νησιού σε νερό, προσφέρει ένα ιδανικό σημείο για στιγμές γαλήνης και χαλάρωσης, αλλά αποτελεί και αγαπημένο μέρος των παιδιών, καθώς εκεί έχουν τη δυνατότητα να δούν από κοντά και να ταϊσουν τα υδρόβια πτηνά (χήνες, πάπιες κ.α.) της λίμνης.

Το Λιβάδι συχνά λειτουργεί ως αφετηρία για εκδρομές στις πανέμορφες παραλίες της δυτικής πλευράς του νησιού (Τζανάκι, Μούρας, Πάππου, Άγιος Κωνσταντίνος, Βατσες και Καμινακιά).

Στον παραλιακό δρόμο βρίσκονται εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μίνι μάρκετ, αλλά και η στάση του τοπικού λεωφορείου, που λειτουργεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνδέοντας το Λιβάδι με τη Χώρα, τον Πέρα Γυαλό, τον Άγιο Ανδρέα (λιμάνι), το αεροδρόμιο και τη Μαλτεζάνα.

Αποστάσεις από Λιβάδι

  • Παραλία Λιβαδιού: 300μ.
  • Χώρα: 1 χλμ.
  • Ανάληψη/Μαλτεζάνα: 10 χλμ.
  • Αεροδρόμιο: 10 χλμ.
  • Λιμάνι Άγ.Ανδρέα: 8 χλμ.
  • Ιατρικό Κέντρο: 2 χλμ.

Δείτε μας από Ψηλά
lodging
camping
Απολαύστε μια σύντομη «πτήση»
απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα του Λιβαδιού
lodging video
.
review us @
.
..
..
awards
.
..

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

* Απαραίτητα Πεδία

Room Booking

Thanks for staying with us! Please fill out the form below and our staff will be in contact with your shortly.